Heilige nachten ontsluierd

Inhoudelijk:

Al enige jaren verbinden wij ons met het college van school met de heilige nachten. Als zoeker naar de bron wilde ik dieper bij de oorsprong van deze bijzondere tijd komen. De uitspraak van Steiner: “Tijdens de heilige nachten opent zich een venster naar de geestelijke wereld”, activeerde een studielust die jarenlang doorwerkte.

Waarom precies dan? Wat gebeurt er dan? Hoezo een venster?

Ik ben gaan studeren in de voordrachten van Steiner om antwoorden te vinden. Vooral in het voordrachtenwerk van: ‘De relatie tussen de sterrenwereld met de mensen en de mensen met de sterrenwereld (Ga 219)’ en ‘De kringloop van het jaar (WV a4)’ in combinatie met alle andere voordrachten waar deze heilige tijd aangehaald werd, begon ik verbanden te zien. Daarnaast brachten de cursussen over de hemeldynamica, die ik gaf, steeds diepere inzichten.

Ik kwam tot het inzicht dat door het jaar heen de maan, als een zijderups, een cocon om de aardeziel heen spint, waarbij hij de 12 heilige krachten (dierenriem) rondom het aarde-organisme spint. Dit doet zij door haar maandelijkse omloop waarbij zij al spiegelend de heilige krachten van de vaste sterren, door de poort van de zon, inspint. Wanneer de aardeziel in haar jaarlijkse in- en uitademing, in de wintertijd, weer helemaal in de aarde teruggekeerd is, ontvouwen zich diep in het binnenste van de aarde, tijdens de 12 heilige nachten, deze 12 heilige krachten, waarna de volledige zonnegeest van Christus geboren kan worden. Dit is het Epifaniemoment van Johannes de Doper die Jezus van Nazareth, de Christusgeest laat opnemen. Waardoor deze zich voor het eerst met de aardeziel kan verbinden. Dit is ook de dag van Drie koningen.

Inzicht hierin krijgen we door ons intiem te verbinden met de zon, maan en vaste sterren.

Daarnaast ben ik op het spoor gekomen van vermeende aanwijzingen van Rudolf Steiner voor de 12 Heilige nachten. Hierin zitten prachtige, diepe meditatiebeelden van de heilige dierenriemkrachten en de verschillende fases tijdens deze nachten.

 De presentatie  

Ik heb een presentatie over de heilige nachten van december 2022. Deze is via deze link te bezichtigen:

Heilige nachten online presentatie-20221220_201257-Opname van vergadering1.mp4

Daarnaast heb ik een presentatie op 11 december 2023 gegeven.

Helaas is het niet gelukt om een opname te maken van deze presentatie (11 december 2023)

Wel kan ik de pdf van de PowerPoint presentatie over de heilige nachten delen.

Het bezichtigen van beide presentaties is gratis. Wel kunt u een vrijwillige, warme donatie doen via onderstaande betaallink. Het bedrag staat vrij. U kunt met elke bank in Nederland betalen. Dank u wel!

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=Ob81G6qBSMaaleJiycR64w

Handleiding Heilige nachten

De meditatieve aanwijzingen van Rudolf Steiner voor de heilige nachten zijn in sobere drukvorm, zwart/wit (A5) te verkrijgen. Voor €12,00 (inclusief bezorgkosten) doe ik hem voor u op de post. Wanneer u of iemand die u kent interesse heeft, kunt u uw naam, postadres en aantal boekjes doorgeven per mail naar:  pcmevers@msn.com  

Een fijne adventstijd en heilige nachten toegewenst, 

Peter Evers  

You Might Also Like

Leave a Reply