Doodshoroscoop

Doodshoroscoop

“Bij een overledene die nog verbonden is met zijn etherlichaam, vibreren op een heel bijzondere manier, de krachten mee, die verbonden zijn met de sterrenconstellaties, op het moment wanneer de fysieke wereld wordt verlaten. Dit wordt natuurlijk helemaal karmisch bepaald.

Als men met de nodige eerbied en waardigheid de planetaire horoscoop op het moment van overlijden uittekent, zou men veel mooiere resultaten krijgen dan wanneer men een onderzoek doet naar de geboortehoroscoop. Deze overlijdenshoroscoop is buitengewoon onthullend betreffende het gehele wezen van de zielsmatige mens en het verband tussen zijn karma en het moment van overlijden.  

Wie in deze richting onderzoek doet (de regels zijn dezelfde als voor de geboortehoroscoop) zal tot allerlei interessante resultaten komen. Vooral bij mensen die hij min of meer goed heeft gekend. Want de overledene draagt in de dagen waarin hij zijn etherlichaam nog niet heeft afgelegd, nog een duidelijk natrillen in zich, van deze planetaire constellatie. ”

Rudolf Steiner 21 januari 1917

You Might Also Like

Leave a Reply