De opzet van het dromenonderzoek planeteninvloed op de ziel

Opzet

Doel van dit onderzoek is enerzijds om relaties te vinden tussen planetenwerking en droombeleving. Hiermee kan aangetoond worden dat planeten invloed hebben op onze ziel.

Daarnaast probeer ik de vanuit de oudheid gegeven kwaliteiten voor de planeten, te bevestigen.

Met behulp van vragenlijsten wordt onderzocht welke ‘ingrediënten’ er in onze dromen zitten in een aantal specifieke nachten rondom een bijzondere planetenstand.

Het bewijs voor de invloed van de planetenwerkingen op onze droombeleving kan geleverd worden wanneer er patronen, verbanden, correlaties gevonden worden die samenhangen met zich herhalende planetenconstellaties.

Het onderzoek vindt daarom plaats bij opposities en conjuncties van de bovenzonnige planeten, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto. De onderzonnige planeten, Mercurius, Venus en de maan vallen buiten het onderzoek. Dit om het aantal onderzoeken te beperken voor mij en voor de deelnemers.

Deelnemers

De deelnemers zijn aangemeld bij een whatsapp-verzendlijst of in een mailinglist. In de whatsapp verzendlijst verstuur ik berichten over bijzondere waarnemingen, met het blote oog, van planeten, zon en maan. Wanneer bijvoorbeeld een planeet duidelijk waarneembaar is, stuur ik een bericht met een aanwijzing waar je moet kijken. Zo leer je spelenderwijs de planeten aan de nachtelijke hemel kennen, herkennen en volgen. Hierdoor ontwikkel je een gevoel voor hun wezen. Deze verzendlijst is gegroeid vanuit ex-deelnemers van lezingen of cursussen die ik gegeven heb over dynamische hemelkunde.

Werkwijze

De avond van te voren krijgen de deelnemers via de verzendlijst een link voor een google-vragenlijst. Dit is geheel vrijwillig. De deelnemers zijn zich er dan van bewust dat ze op hun laatste droom moeten letten van de komende nacht en deze te noteren zodat ze, via de link, de vragenlijst kunnen beantwoorden. Het is handig om een schrift ander notitiemateriaal of telefoon naast het bed klaar te leggen om de laatste droom te noteren, in te spreken zodra je wakker bent. Ook kun je een device klaarleggen om meteen op de link te klikken en de vragen online te beantwoorden. De vragen zijn altijd ongeveer gelijk. Wie vaker meegedaan heeft leert de vragen kennen. Soms wordt er een nieuwe vraag geïntroduceerd. De verzendlijst heet: ‘Sterrenvriendengroep’. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden via pcmevers@msn.com

De onderzoeksvragen zijn o.a.:

 1. Was je in je droom alleen/ met iemand samen/met meerdere/met veel mensen?
 2. Was er specifiek iets met het element vuur/aarde/lucht/water of geen?
 3. Moest je een activiteit doen voor de omgeving/wereld?
 4. Was er iemand/een stem naast je die jou instrueerde/begeleidde?
 5. Kwam er steeds iets nieuws op je af waar je iets mee moest?
 6. Moest je een probleem, vraagstuk oplossen?
 7. Moest je iets ordenen, opnieuw indelen?
 8. Had je controle, een gevoel van overwicht op de situatie?
 9. Moest je streng/stevig optreden?
 10. Heb je onrustig gelegen, letterlijk veel bewogen, gesproken in bed?
 11. Zette je een slimme/goede zet wat in je voordeel werkte?
 12. Was er iemand dicht bij je die onbekend voor je was maar wel deel had aan je droom?
 13. Heb je je op enig moment verplaatst in je droom en hoe: gelopen/gezwommen/gevlogen/via landvoertuig/via water- of luchtvoertuig?
 14. Hoe verliep de stemming in je droom: negatief/neerwaarts/neutraal of afwisselend/opwaarts/ positief?
 15. Hoe verliep je droom?

Opmerking:

De deelnemers kiezen bij vraag 1, 2,13 en 14 één van de keuzemogelijkheden. Bij vraag 3 t/m 12 antwoorden ze met ja, nee of weet ik niet. Vraag 15 is een open vraag waarbij de deelnemers hun droom mogen beschrijven. Deze vraag is niet verplicht en is voor andere deelnemers anoniem zichtbaar. Hier kunnen deelnemers zien wat andere deelnemers op dezelfde avond hebben gedroomd. Deze beschrijvingen geven mij veel inzicht in de beelden van de deelnemers en helpt mij om het onderzoek te blijven verbeteren.

Wil jij dit onderzoek ondersteunen en ook deelnemen aan de onderzoeken? Stuur dan je telefoonnummer naar pcmevers@msn.com

Je wordt dan toegevoegd aan de whatsapp-verzendlijst en krijgt de link toegestuurd wanneer er een dromenonderzoek geopend wordt. De onderzoeken duren ongeveer 3 dagen. Hierbij ga ik uit van de gegeven tijd, door Rudolf Steiner, die een indruk nodig heeft om verwerkt te worden in de ziel gedurende 3 dagen via waarneming naar gevoel in de ziel en neerslag in het etherisch-fysiek organisme. De werkzaamheid van een oppositie of conjunctie kan dus enkele dagen doorwerken.

Daarnaast ontvang je in deze verzendlijst berichten wanneer er aan de hemel bijzondere waarnemingen zijn met het blote oog. Bijvoorbeeld bij bepaalde samenstanden van planeten. Zo leer je de planeten en andere constellaties in de avondhemel spelenderwijs kennen. Hiermee is deze verzendlijst eigenlijk begonnen.

Heb je liever geen berichten over waarnemingen van de planeten tussendoor en wil je alleen een link om deel te nemen aan de dromenonderzoeken dan kan dit via de mail. Stuur dan je vraag voor deelname per mail naar pcmevers@msn.com . Je krijgt dan de link voor de google-vragenlijst opgestuurd zodra het onderzoek opent. Alvast bedankt. Hoe meer deelnemers, hoe beter voor het onderzoek.

Alvast bedankt om dit bijzondere onderzoek naar de relaties van de ons omringende kosmos met ons mensen te helpen onderzoeken. Misschien kunnen we een tip van de sluier lichten.

Peter Evers

You Might Also Like

9 Comments

 1. Gal Jerman

  Top ,.. top top … post! Keep the good work on !

  1. Peter Evers

   Thanks, I will do my best!

 2. Wilmy

  Beste Peter,
  Ik voel interesse om mee te doen aan je onderzoek in hoeverre planeten invloed hebben op onze ziel. Maar ik mis info over je achtergrond en motivatie. Wie ben jij? Zou daar graag eerst wat meer over horen.

 3. Gal Jerman

  Top site ,.. amazaing post ! Just keep the work on !

 4. KAYSWELL

  It抯 really a great and helpful piece of information. I抦 happy that you simply shared this helpful info with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 5. Gal Straman

  Hm,.. amazing post ,.. just keep the good work on!

  1. Peter Evers

   Thanks 😉

 6. Gal Straman

  Top ,.. I will save your website !

Leave a Reply